Трети съдия си направи отвод по делото Белведере

Трети съдия си направи отвод по делото „Белведере”, съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Чрез системата за случайно разпределение на дела днес сутринта е бил избран нов съдия-докладчик – Валентин Бойкинов.

Съдия Хайгухи Бодикян, която беше избрана да гледа делото в края на декември, си е направила отвод вчера. Тя е третият съдия, който отказа да е докладчик по делото. Досега това направиха съдия Пламен Колев и Румяна Ченалова.

На 22 декември съдия Румяна Ченалова си направи отвод от делото за несъстоятелност на „Белведере дистрибуция” и „Домейн Менада”. Мотивите на съдия Румяна Ченалова за отвод по делото са свързани с образуваното срещу нея дисциплинарно производство.

На 17 декември Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу съдия Ченалова. Пред bTV френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан я обвини в тенденциозно изпълнение на задълженията ?, включително опит за „кражба” френска фирма, производител на вино в България.

Самата Ченалова отхвърли твърденията на дипломата, а самата тя изложи и позицията си на открито изслушване пред Комисията по етика на ВСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право