Григор Димитров: Понякога, когато играта ти не се получава, се нуждаеш от нещо извънредно

Григор Димитров описа като труден първия си мач на сингъл за годината срещу Жереми Шарди, защото се е наложило да извади "нещо извънредно от "шапката" в търсене на победата.

Българският тенисист се наложи срещу французина на турнира в Бризбейн, след като спаси два мачбола и положи успешно начало на новия сезон.

"Понякога, когато играта ти не се получава, се нуждаеш от нещо извънредно. Не можеш да се концентрираш върху нещо определено, просто трябва да бъдеш готов за всичко, което идва от отсрещната страна. Мисля, че този мач беше прекрасен пример за това", каза хасковлията веднага след срещата си с Шарди.

"Въпреки желанието ми да покажа добра игра, не успях да намеря ритъма си, а срещу играчи като Шарди никога не е лесно. В такива ситуации трябва да извадиш нещо друго от шапката", коментира Димитров.

"Борих се здраво през цялата среща и останах позитивен до края, въпреки лошото начало. Знаех, че ще трябва да заиграя малко по-добре, ако искам да победя. Радвам се, че го направих и съм във следващия кръг", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт