Кражба на кабели остави без ток 1200 домакинства в Монтана

Нигяр Джафер: Назначаването на д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК е приятна изненада

Системата спъва лечението на психично болните 70% от легловата база трябва да се преструктурира

Трима задържани при полицейска операция в КАТ Габрово

Хърватската икономика отбелязала 10% ръст заради футбола

Сменяме касовите апарати до март 2019 г. Около 200 хил. търговци ще трябва да купят нови устройства

Излъчен е победител в конкурса за тикет система на София

САЩ евакуират стотици „бели каски“ от югозападна Сирия

Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра Предстои преобразяване около храма „Св. Александър Невски“, при Центална гара и в бункера на мавзолея

Лютеницата в детските градини по стандарт

ВСС търси европейски опит за противодействие на атаки през медиите

Армията търси гвардейци Ръстът да е до 185 см

Либия не иска мигрантски центрове на своя територия ЕС няма да ни изкуши с пари, каза премиерът Ал Сарадж

Туркиня и децата й са изчезнали на гръцко-турската граница при река Марица

Постоянният представител на Русия в ЕС: Гърция изгони руските дипломати под действието на външен импулс

Съдят по кратката процедура младеж, забил нож в сестра си

Съдят по кратката процедура младеж забил нож в главата на сестра си и едва не я погубил. 17-годишният Максимилиян Мирославов от свищовското село Морава на 13 януари ще бъде изправен пред Окръжния съд във Велико Търново. Той е обвинен в опит за убийство на 14-годишната си сестра Нина.

Драмата се разигра в края на август 2013 г след като момчето и момичето се скарали кой да ползва домашното DVD. Свадата стигнала до бой. В гнева си братът грабнал кухненски нож и с все сила го забил в челото на момичето. 11-сантиметровото острие пронизало черепа на Нина като минало от междувеждието и стигнало до небцето. От главата на девойката останала да стърчи единствено дървената дръжка на ножа. За щастие обаче хладното оръжие попаднало в кухина, не успяло да засегне мозъка и да причини сериозни поръжения. Момичето незабавно било откарано в Плевен и лекари извършили уникална операция. След интервенцията Нина се възстановила бързо и вече ходи на училище.

Пред разследващите най-напред Максимилиян твърдял, че в гнева си хвърлил ножа на посоки и уцелил сестра си без да иска. Криминалистите обаче извършили следствен експеримент, чрез който било установено, че ученикът съвсем целенасочено пробол момичето с хладното оръжие. По случая са извършени съдебно-медицинска и психиатрична експертизи. През декмеври Окръжната прокуратура в старата столица внесе обвинителен акт срещу Максимилиян Мирославов в съда. По делото са призовани десетина свидетели. Сред тях са и родителите на момчето

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.