80 деца без училищен покрив заради некачествен строеж Родители на протест, община Варна сезира прокуратурата

Димитър Данчев: За какви чужди инвеститори говорят управляващите, като не осигуряват нормални условия да функционира една индустриална зона?

Конфискуват имоти на избягали бандити В ЕС са иззети само 1,1% от всички приходи от престъпна дейност

Пожар край Пловдив изпепели стотици декари житни блокове

Вируси може да създават условия за появата на болестта на Алцхаймер

Четири хеликоптера извозваха туристи, блокирани на швейцарски връх заради авария на лифт

Полиците „Каско“ може да поскъпнат

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 22 юни 2018

Съдът отхвърли иска на „Антикорупция“ за отнемане на 3,6 млн. лв. от осъдения до живот Георги Вълев Делото е било прекратено, защото проверката на КПКОНПИ продължила повече от 10 месеца

Уволниха директорка заради скандална торта (обзор)

Теменужка Петкова: Финализирахме успешно всички енергийни досиета, заложени в програмата на българското председателство

Франция на осминафинал след исторически гол

Григор пак се даде на Джокович

Турция получи първите американски изтребители Ф-35

Дните с мръсен въздух намаляха със 100 Предложение: Екотаксата на колите да бъде премахната

Съдът отстрани от длъжност кмета на Куклен

Изпълняващият длъжността кмет на община Куклен Костадин Павлов е отстранен от поста си с решение на Пловдивския апелативен съд от 6 януари 2015 г. Павлов, който не се яви на предишното заседание на съда, тъй като му се наложи да влезе в болница за спешна операция, остана под домашен арест. В началото на следващата седмица ще бъде насрочена извънредна сесия на 11-членния Общински съвет-Куклен, за да бъде избран нов временен кмет, като се очаква до местните избори тази длъжност да изпълнява сегашният зам.-кмет Илхан Кадир. “С колегите не сме обсъждали кой ще бъде временен кмет, тъй като в деловодството на Общинския съвет още не сме получили решението на Апелативния съд за отстраняването от длъжност на Костадин Павлов”, коментира Фаик Коркмаз, зам.-председател на местния парламент в Куклен.

На община Куклен явно не й върви на кметове, тъй като втори пореден градоначалник става клиент на прокуратурата и съда. Окръжният съд в Пловдив води дело срещу бившия кмет Димитър Сотиров и заместника му Иван Апостолов за злоупотреби със служебно положение и безстопанственост в размер на 1 012 557 г. Срещу Сотиров има повдигнати обвинения и за присвояване на 100 000 лв. Четири пък са обвиненията срещу наследника му Костадин Павлов, който бе назначен за временен кмет с решение на Общинския съвет-Куклен на 31 август 2012 г. Павлов, който бе показно арестуван в средата на август и дори му бе наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, е обвинен за вземане на 3000 лв. подкуп от скандалната пловдивска бизнесменка Надежда Минчева, и за злоупотреба със служебно положение. Според прокуратурата и.д.кметът превишил правата си и повлиял нейната фирма “Надежда 2000” ЕООД да спечели обществени поръчки за доставка на храна в детските ясли и градини и домашния социален патронаж и сключи договор за 74 327 лв. Обвиненията срещу Костадин Павлов са по чл.302 т.1, чл.282 ал.2, 304-б ал.1 и чл. 319 от НК, като най-тежкото предвидено от закона наказание е лишаване от свобода до 6 години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.