Трима шофьори ще возят късметлийката с депутатския джип

"До мен ред да карам джипа няма да стигне. Мъжът ми е шофьор. Голямата дъщеря и тя. Сега малката ще взема книжка. Така, че колата ще си е моя, пък те ще ме возят напред-назад", смее се 44-годишната Ниргюл Мустафа от исперихското село Бърдоква, която спечели "Роувър"-а от независимия депутат Гюнай Хюсмен.

Както "Труд" писа, той разигра жребий за автомобила между 150 активисти на ДПС, работили за спечелването на три мандата в Разградско. Печелившата Ниргюл дори не отишла в Исперих за тегленето на голямата награда. "Никога нищо не съм печелила. То и не съм играла. Всичко изкарано е с много труд. Лятото със семейството сме на полето. Имаме 15 дка. Гледаме бамя, царевица, тикви и др.", разказа жената. Тя работи като чистачка в селското кметство на половин щат и получавала само към 140-150 лв. Мъжът й пък бил шофьор на автобус. Голямата им дъщеря е студентка 4 курс "Стопанско управление", а малката тази година ще е абитуриентка в Разград.

Семейството имало старо "Рено", на което Ниргюл не помни годините. Ще продължат да разчитат на него за кърската работа, а джипът ще пазят само за ходене в града. Той освен всичко гори доста бензин и разходите щели да натоварят бюджета.

Ниргюл била включена в томболата като член на Секционната избирателна комисия в селото си Бърдоква. В ДПС членувала от 12-13 год. Мъжът й също бил от активистите на партията. "Всички знаехме, че ще бъде разиграна кола, ама не съм и мислила, че може да се падне точно на мен. То много хора бяха включени в томболата. Като ми се обади кметът на селото, да ме извика в Исперих, чак не можах да повярвам на късмета си", споделя щастливката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони