„Сити“ удари „Челси“ - 30 млн. лири за Бони

„Манчестър Сити" - „Челси" 1:0 на зимния трансферен фронт. Шампионите удариха по конкурента за титлата като си осигуриха Вилфред Бони от „Суонси". Нападателят ще струва 30 милиона лири, но няма да дебютира за „Сити" преди средата на февруари, защото е част от тима на Кот д`Ивоар, който започва участие на турнира за Купата на африканските нации.

Трансферните новини на Острова се заредиха, като „Манчестър Юнайтед" е близо до подпис с Виктор Валдес. Вратарят е свободен от лятото, но лекуваше скъсана връзка в коляното.
„Червените дяволи" обаче изглежда няма да успеят в опита да вземат Матс Хумелс от „Борусия" (Дортмунд). Първото запитване на английския гранд е получило отговор от Германия: „Не се продава!".

„Лос Анджелис Галакси" потвърди привличането на Стивън Джерард, който от 1 юни е свободен агент. Символът на „Ливърпул" подписва за 18 месеца с тима от Калифорния, като заплатата му ще е 9 милиона долара за периода.

„Нюкасъл" продължава да търси мениджър, като основните кандидати са Стив Макларън („Дарби"), Реми Гард и Михаел Лаудруп (без работа). Проблемът е, че най-желаният от боса Майк Ашли вариант с Макларън е труден - бившият треньор на Англия е на първо място в Чемпиъншип с „Дарби" и се е устремил към Висшата лига. Лаудруп пък има твърде високи финансови изисквания.

„Евертън" и „Уест Хем" завършиха 1:1 и ще преиграват мача си от 3-ия кръг за Купата на Футболната асоциация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят