Необразована, но заможна жена плашила полицаи: "Баща ми ще ви уволни!"

Съпруга на шофьор без книжка вдигнала скандал на полицаите, които го заловили, псувала ги и ги обиждала, нарекла ги "боклуци" и най-нагло ги заплашила, че баща й щял да ги уволни. За недопустимото си поведение Т.Б. от котленското с.Градец бе изправена пред Районния съд в Котел.

Грозният инцидент станал на 15 декември 2014 г. в Котел. Служителите на реда спрели за проверка автомобила на съпрузите и установили, че мъжът кара без да има свидетелство за управление. Виновникът си признал, че е погазил закона. На това отгоре не носел и личната си карта. Помолил полицаите да не му пишат акта на улицата, защото изпитвал неудобство от събралата се тълпа. Ченгетата го поканили да се качи в патрулката. В този момент съпругата изскочила от колата и започнала да крещи срещу униформените, да ги засипва с цинизми и да ги плаши с влиятелния си баща. Въпреки ругатните, патрулката отвела нарушителя-шофьор в полицейското управление за съставяне на акта. А наглостта на разгневената съпруга стигнала до там, че позвънила на тел.112 и се оплакала за уж поискан от ченгетата рушвет. Още същия ден обаче бил съставен акт и на нея, но по Указа за борба с дребното хулиганство, а случаят стигнал и до съда. Глобата, наложена й от магитратите, е 400 лева при предвиден в закона размер на санкцията от 100 до 500 лева.

Скандалджийката е едва с начално образование - показа справката по делото. Самочувствието да заплашва с уволнение полицаи вероятно идва от състоянието на баща й - коментираха в балканското градче. Бащата имал фирма и развивал доходен бизнес с горска сеч в родното Градец, което е най-голямото ромско село у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право