Само за колекционери

Mercedes отбелязва подобаващо безапелационното спечелване на световните титли във Формула 1 при пилотите и конструкторите с два ексклузивни модела на SL 63 AMG. Не всеки обаче, който разполага с две свободни места в гаража и 630 000 евро за харчене, може да се обзаведе със специалните автомобили от серията Collector’s Edition. Те ще се продават само по двойки на избрани колекционери от клуба на марката Circle of Exellence. Черната кола е посветена на шампиона Люис Хамилтън, а бялата – на съотборника му и вицешампион Нико Розберг. Двете са върхово оборудвани, задвижват се от 5,5-литров битурбо двигател V8 с мощност 585 конски сили и постигат електронно ограничена максимална скорост 300 км/ч.

Ще бъдат произведени 19 черно-бели чифта SL 63 AMG Collector’s Edition. Всяка двойка е свързана с едно от 19-те състезания във Формула 1 през златната година с 16 победи за Mercedes и ще носи плакет на централната конзола и на ключа с названието на съответното Гран при. Освен това „тандемът“ ще разполага и с други отличителни черти, които превръщат в уникат всеки автомобил. Заедно с колите ще се продават лимитирана серия ръчни часовници IWC Ingenieur Chronograph, посветени на Люис Хамилтън или Нико Розберг, колекционерска книга за Формула 1 с автографи от пилотите и лична покана от тях за първото състезание за 2015 година в Мелбърн през март. За получаването на автомобилите купувачите ще трябва да почакат до Гран при на Германия на 19 юли. Ако дотогава не бъдат закупени 19-те двойки, колите ще се продават и отделно на цена 320 000 евро, двойно по-скъпо от стандартния SL 63 AMG.

Какви са разликите между двата автомобила и участвали ли са Хамилтън и Розберг при избора на оборудване, четете в новия брой на сп. "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили