Кметството в Търново влага 500 000 лв в разкостени спортни зали

Община Велико Търново влага над половин милион лева за възстановяването на опустошени от вандали спортни зали. Тренировъчните помещения на стойност 4,2 млн.лв никога не са ползвани, но са разграбени, докато се уредят формалностите със собствеността им.

Залите са в западното крило на стадион "Ивайло" в болярския град. Парите са нужни, за да бъдат отстранени всички щети, които бездомници нанесли на спортните съоръжения. Залите стояли заключени повече от 7 г, тъй като имало неуредици около приемането им. Заради проблеми с градоустроствения план на терените около стадиона, издаването на Акт 16 се забави.

През 2006 г те били ремонтирани от фирмата на вече покойния строителен предприемач Дончо Караиванов. Към тях били изградени нови съблекалени, санитарни възли и дори лекарски кабинети. Оборудването също било подменено. Срещу ангажимента за ремонт, строителната фирма получила право да построи жилищна кооперация. Договорът за бартера бил парафиран от бившия кмет на Велико Търново д-р Румен Рашев. Според контракта, Общината получавала право на собственост върху залите в западната трибуна на стадиона.

Узаконяването на обновените зали пък бе извършено в навечерието на Нова година. Тогава общинарите открили, че залите са били овършани от крадци и бездомници. Вратите и дограмата са изпотрошени. На много места има течове. Уредите и и таблата са разбити. От общинското предприятие "Спортни имоти" са изпратили на кмета на Велико Търново Даниел Панов доклад за състоянието на спортните обекти. Експерти пък са оценили, че за ремонтните дейности ще са нужни около 500 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони