На 25 юни 2018 да почерпят

Като на кино дойде Megane RS Най-бързият модел на Renault завива с четирите колела

Трансферът на Недялков – буря в чаша вода

Да твориш цветя от вафлена хартия Майсторката Петя Шмарова провежда обучения във Великобритания, Белгия, Сингапур

По-смъртоносно от болестите и войните

Принц Уилям пристигна в Йордания

Бесарабски младежи възраждат историята с народни носии Вадят грижливо пазените дрехи от сандъците на бабите

7 задържани след сблъсъците в Ботевград

Иван Лечев пред “Труд”: Смених алкохола с домашна ракия Не ми се иска синът ми да стане музикант

Райън Гослинг играе Нийл Армстронг Режисьор е Деймиън Шазел

Изобилие от събития съпътства най-очаквания музикален фестивал – “Francofolies.Blagoevgrad”

Япония и Сенегал не се биха в трилър с 4 гола

Бежански лагери извън ЕС иска Борисов България е против позицията на Европа за връщане на преселници в държавите на първа регистрация

Премиерът Борисов: България получи поздравления за активната работа по въпроса с миграцията

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 25 юни 2018

Кметството в Търново влага 500 000 лв в разкостени спортни зали

Община Велико Търново влага над половин милион лева за възстановяването на опустошени от вандали спортни зали. Тренировъчните помещения на стойност 4,2 млн.лв никога не са ползвани, но са разграбени, докато се уредят формалностите със собствеността им.

Залите са в западното крило на стадион “Ивайло” в болярския град. Парите са нужни, за да бъдат отстранени всички щети, които бездомници нанесли на спортните съоръжения. Залите стояли заключени повече от 7 г, тъй като имало неуредици около приемането им. Заради проблеми с градоустроствения план на терените около стадиона, издаването на Акт 16 се забави.

През 2006 г те били ремонтирани от фирмата на вече покойния строителен предприемач Дончо Караиванов. Към тях били изградени нови съблекалени, санитарни възли и дори лекарски кабинети. Оборудването също било подменено. Срещу ангажимента за ремонт, строителната фирма получила право да построи жилищна кооперация. Договорът за бартера бил парафиран от бившия кмет на Велико Търново д-р Румен Рашев. Според контракта, Общината получавала право на собственост върху залите в западната трибуна на стадиона.

Узаконяването на обновените зали пък бе извършено в навечерието на Нова година. Тогава общинарите открили, че залите са били овършани от крадци и бездомници. Вратите и дограмата са изпотрошени. На много места има течове. Уредите и и таблата са разбити. От общинското предприятие “Спортни имоти” са изпратили на кмета на Велико Търново Даниел Панов доклад за състоянието на спортните обекти. Експерти пък са оценили, че за ремонтните дейности ще са нужни около 500 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.