Времето утре: Слънце грее в Източна, облаци в Западна България

Утре над Източна България ще преобладава слънчево време, докато над Западна облачността ще е променлива, но без валежи. Северният вятър и в източните райони постепенно ще отслабне, а в Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър.

Максималните температури ще са между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Фокус.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Северният вятър ще отслабне. Ще остане студено, с максимална температура на въздуха от минус 2° до минус 4°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 5°.

Над планините облачността ще е променлива, в Източна България ще намалява до слънчево. Северният вятър ще отслабне, над западните масиви ще се ориентира от северозапад. Ще се затопли. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра около минус 12°.

В петък вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е до умерен, а в Дунавската равнина и силен. Облачността над страната ще е променлива, след обяд често значителна и на места ще превали слаб сняг. Температурите още малко ще се повишат и минималните ще бъдат между минус 10° и минус 5°, максималните - между 0° и 5°.

В събота облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, в планините – сняг. В сутрешните часове са възможни поледици. Вятърът от запад ще се усили още, ще е умерен и силен, в планините – бурен и ураганен. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 5° и 10°. В неделя облачността ще е променлива, намаляваща и до слънчево време. Ще бъде ветровито и топло. Температурите ще се повишат още и максималните в по-голямата част от страната ще са над 12°. Привечер и през нощта срещу понеделник вятърът ще стане от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и ще завали, предимно сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето