Съдят баща и майка за убита дъщеря в Русе

Бащата, който преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена навръх Великден  м.г. в Русе, ще застане пред окръжния съд за особено жестоко убийство.

Обвинителният акт срещу Пламен Петров /38 г./ за престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс е внесен в съда, съобщиха от окръжната прокуратура. Освен него, като обвиняема е привлечена и втората майка на детето - Емилия.

Във фаталния ден 38-годишният баща се ядосал, че Пламена не иска да чете от учебника и я смазал от бой пред очите на 4-годишната й сестричка Десислава. После хукнали с майка им към болницата, където Пламен Петров се опитал да замаже случая. Лекарите констатирали смъртта на детето и алармирали полицията.

Комплексната съдебно-психиатрична експертиза по делото сочи, че родителят е вменяем. Той твърди, че има тумор в мозъка и е лекуван 3 месеца в дневния стационар на Центъра за психично здраве в крайдунавския град.

Съдебните експерти са категорични, че заболяването не го прави невменяем. Вината му се доказва и от разпитаните свидетели, включително очевидец на побоя.

Пламен Петров настоява съпругата му също да носи наказателна отговорност за смъртта на детето. "Това не съм го извършил сам, жена ми Емилия беше подстрекателка и тя участваше", заяви той в съдебната зала при обжалване на мярката му за задържане. Тя също е изследвана заради престой в местния психодиспансер.

Веднага след семейната трагедия малката Десислава е отведена в социален дом за деца в крайдунавския град под полицейска закрила. Биологичната й майка Деница Атанасова /26 г./ е с отнети родителски права след развода й с Пламен Петров. Двамата се споразумяват за родителските права и районният съд оставя децата на бащата, защото майката не може да ги гледа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони