Хранят 112 бедни до края на април в Добрич

112 бедни хора ще се хранят до края на месец април в обществената трапезария в Добрич. Социалните служби одобриха най-нуждаещите се от топъл обяд от подадени общо 155 заявления.

Трапезарията започна да обслужва гражданите от тази седмица. Доставянето на храната става всеки работен ден в определените за целта пунктове - клуба на пенсионера на ул. “Отец Паисий” №82 и храм “Св. Троица”.

Проектът се осъществява за шеста поредна година и е в подкрепа на семейства на социално подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи с минимални пенсии, скитащи и бездомни добричлии.
Социалната услуга ще се предоставя и в Шабла до 1 май. Там потребителите са 27. Бедните получават супа, основно ястие и хляб, като винаги едното от ястията е с месо. От услугата се ползват не само шабленци, но и жителите на останалите населени места от общината, които отговарят на необходимите условия.

Финансирането на обществените трапезарии става от фонд “Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, припомниха от социалните служби. Повечето от ползвателите са самотни майки, възрастни с ниски пенсии и хора с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони