Кръстникът идва с музика на живо

След магията на "Властелинът на пръстените" на киноманите им предстои среща с... мафията. Американският киношедьовър "Кръстникът" от 1972 г. се завръща на голям екран в HD формат. Благодарение на концепцията CineConcerts неостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена на 7 ноември в зала 1 на НДК с изпълнения на симфоничен оркестър. За първи път на живо ще звучат незабравимите музикални теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота.

Отличена с награда "Грами", музиката от "Кръстникът" остава и до днес един от най-емблематичните саундтракове в историята на киното. Филмът на Paramount Pictures получава и три награди "Оскар" - за най-добър филм, за най-добър актьор (Марлон Брандо) и за най-добър адаптиран сценарий (Марио Пузо и Франсис Форд Копола).

Първата част от трилогията бе обявена за най-добър холивудски филм за всички времена в класацията на Hollywood Reporter от юни миналата година. Българската публикa ще има възможността да види отново на голям екран филмовата класика с внушителния съпровод на повече от 60 музиканти.

Билетите са в продажба от понеделник. Цените са от 60 до 110 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура