Събират националния отбор в Анталия

Националният отбор на България може да се събере извънредно в Турция по време на зимната подготовка. БФС прави опити да намери съперник и да уреди мини-сбор на тима, докато повечето от отборите от „А" група са в Анталия.

Идеята е за мач около 14-15 февруари. Датата не е официална на ФИФА за двубои, но е единствен шанс за събиране и проверка поне на част от силите, преди на 28 март да приемем Италия в европейска квалификация. Новият селекционер Ивайло Петев е изявил желание да опита варианти с отбора поне един път в „бойни условия" преди срещата със „скуадра адзура".

Ако се намери противник за датата, вероятно ще става дума за клубен отбор. Февруари е време, в което из хотелите и игрищата на турските курорти Анталия, Белек и Сиде се готвят стотици отбори от първенства, които имат зимно прекъсване. Там ще са и повечето родни клубни отбори, от които Петев ще селектира състав за контролата. Играещите в Русия Георги Миланов, Ивелин Попов и Станислав Манолев също ще са в подготвителен етап, защото първенството се подновява на 7 март. Но клубовете им може да откажат да пуснат състезателите, тъй като ФИФА не е посочила датата като задължителна за двубои на национални тимове.

Последният мач на България при подобни обстоятелства кара шефовете в БФС да са внимателни в подготовката на евентуална контрола в Анталия. На 9 февруари 2011-а срещнахме Естония и завършихме 2:2 с 4 отсъдени и реализирани дузпи в двубоя. ФИФА анулира резултата след разследване, доказало нечисти намерения от организаторите - азиатска мениджърска агенция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ