Слънчево време в Източна България, променливо време в Западна

Над Източна България ще преобладава слънчево време, докато над Западна облачността ще е променлива, без валежи. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде Фокус.

Северният вятър и в източните райони постепенно ще отслабне, а в Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 2°. Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Северният вятър ще отслабне. Ще остане студено, с максимална температура на въздуха от минус 2° до минус 4°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 5°.

Над планините облачността ще е променлива, в Източна България ще намалява до слънчево. Северният вятър ще отслабне, над западните масиви ще се ориентира от северозапад. Ще се затопли. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра около минус 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето