Въоръжен баща нахлул с мачете в класна стая, заплашвал да заколи дете

Въоръжен с мачете родител е нахлул в класна стая на училището в град Угърчин вчера сутринта, съобщи Форумнюз, който се позовава на информация от свидетели на случката. Той крещял, че ще заколи едно от децата. Причината за гнева на нападателя, който бил от ромски произход, била, че хлапето, също ромче, се сдърпало със свое другарче, което повикало родата на помощ. Пръв на този зов се отзовал въпросният мъж.

Учителката успяла да избута мъжа навън, където вече се събирали хора от неговия клан. Проблемът станал още по-сериозен, когато в двора на школото започнали да прииждат и представители на рода на нароченото за колене дете.

„Заформи се меле, а дошлите на място полицаи в началото не смееха да се намесят, за да не отнесат някой юмрук или ритник от побеснелите роми”, разказват очевидците.

След като боят поутихнал, няколко души са отведени в местната полиция за изясняване на обстоятелствата.

„Сигналът е подаден при нас в 10,04 часа вчера сутринта. Екипите са отишли веднага на място. Оказало се, че деца от две семейства са се спречкали, след което са дошли техните роднини”, заявиха от полицията в Ловеч за Форумнюз.

От училището отказали коментар и щом чуха, че ги търсим за подробности за инцидента, моментално затвориха телефона, пише Форумнюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони