Студът прогони търговците на плодове и вдигна оборота на...свинските крачета

Мразовитото време изпразни сергиите на централния кооперативен пазар в Сливен. Термометрите в града отчетоха сутринта в четвъртък минус 11 градуса. Близо две трети от 200-те маси за плодове и зеленчуци бяха празни. По останалите се виждаха само мед, пакетирани варива, "български подправки" от Турция, тук-там ряпа, малко ябълки и картофи, евтино вино розе и каберне за по 3 лева литъра. Но и тази търговия бе замръзнала.

"Така е, откакто рязко застудя. Мъртвило е, защото излизат само тези от нас, дето са на зор и трябва да работят. От друга страна пък, по обяд температурите ще се вдигнат до минус 5 градуса. Ама пак е голям студ. И трябва да си луд да изкараш цитруси и салатки, защото ще измръзнат и ще са само за боклука" - коментира една от търговките. Единствено на нейната маса имаше няколко връзки обледен праз и 4-5 торбички със спанак на цени от преди празниците - по 1,20 и 2 лева. "Не се притеснявайте, на стайна температура ще се отпуснат" - уверяваше жената.

На съседните маси студът явно бе смъкнал още цените. За да се пласират по-бързо, печурките се продаваха вместо по 5, по 3 лева килото. Картофите пък бяха паднали от обичайните 60 стотинки на 45-50. Клиенти обаче нямаше.

За разлика от мъртвилото край сергиите за плодове и зеленчуци, в покрития пазар за месо се похвалиха с голям оборот на...свински крака. "Още като заредихме, имаше голяма опашка и всичко свърши сутринта. Така е от Нова година насам" - каза усмихната продавачка. Обяснението й бе, че по празниците хората се охарчили, пък крачетата били само по 2,50 лева килото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони