Нападната данъчна от Благоевград целувала ръцете на крадците, за да я оставят

51-годишната данъчна служителка от с. Склаве, която бе нападната в дома си и ограбена от четирима маскирани, още е в шок от преживяното.

„Целият ад продължи около 20 минути, но на мен ми се сториха цяла вечност. Не вярвах, че ще ме оставят жива“, споделя Таня Цъфкова.

Инцидентът е станал в неделя вечерта около 23 часа в дома на Таня в село Склаве. Жената живее сама, синът й със семейството си от години е в Англия.

„Чух тропот на терасата и тръгнах да видя какво става. Отворих вратата и видях маскиран мъж. Веднага се опитах да затворя и заключа, но безуспешно. Той нахлу вътре и ме задърпа по стаите. За миг нахлуха още няколко маскирани лица – четирима-петима. Започнаха да ме влачат по стаите, да ме дърпат и крещят: „Къде са парите? Казвай, че сега ще те убием, ще те застреляме“, разказа Таня пред struma.bg.

Жената им дала 250 лева, но нападателите останали недоволни. Поискали злато, накити. Таня дала единствения си пръстен, но единият от мъжете отказал: „Не го искам!“. „Започнах да целувам ръката му, на която носеше мръсна ръкавица, молех го да ме оставят, обяснявах, че нямам нищо друго ценно освен парите, които им дадох“, разказва още Таня.

Всичко това продължило около 20 минути, но след като не намерили нищо по-ценно, нападателите избягали. Таня успяла да се свърже със свои близки и с полицията. Криминалистите веднага започнали работа по случая. Таня не смее да спи вкъщи, ходи при близки в селото.

„Не мога да опиша какъв ужас изпитвам, още като изляза и видя млади момчета в селото да минават, си мисля, че някой от тях ми е причинил това. Къщата вече не я чувствам като моя“, споделя данъчната служителка.

Хората от селото предполагат, че групата апаши са местни, тъй като преди седмица нахлули при друг мъж от Склаве, който живеел също сам. Освен че бил обран, 56-годишният Величко Моллов бил сериозно бит от групата обирджии, които продължават да вилнеят нагло в селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право