Кметът затвори дискотека, съдът я "отвори"

Дискотека "Час пик" в Бургас, която бе затворена за работа от полунощ до зори заради инцидент с кърваво меле, отново е отворена. Това е станало с решение на Административния съд в Бургас.

Кметът на града Димитър Николов издаде заповед за затварянето и, след като на празника Стефановден миналата година, призори клиенти и охранители на дискотеката започнали масов бой пред заведението. По време на разправата, с нож в корема бе намушкан един от охранителите.

Полиция и общественост се почудиха как клиент с нож е бил допуснат в дискотеката. Униформените заявиха, че охранителите са длъжни веднага да сигнализират на тел. 112 в подобни случаи, а не сами да включват и участват в скандали. Близо седмица започнаха масови проверки на дискотеките в града, за да се установи има ли надеждни системи за охрана. В профила си във"Фейсбук" кметът на Бургас Николов вчера написа следното:
"Днес съдът отмени заповедта ми за затварянето на „Час Пик“. Мотив: „Не е в правомощието или задължение на Кмета на Община Бургас“. Напротив! Мое задължение е! Да реагирам, когато има пострадал човек. Да ми пука ако млади хора са свидетели на агресия или бандитщина. Да откликна на притеснени родители, чиито 18- годишни деца са излезли да се позабавляват за няколко часа. И тъй като наистина смята...м това за свое задължение, току що подписах заповед за затварянето на втора дискотека – „Вог“, където днес сутринта охранител е нанесъл побой на посетител.

Ще отнемам разрешителни дотогава, докато в дискотеките се внасят наркотици, ножове и оръжие. С всичко друго мога да направя компромис, но не и с наглостта, която застрашава живот. Докато не се гарантира сигурността, ще действам по същия начин. Като кмет и като баща. Не съм против бизнеса, но децата ми са по- мили. И докато собствениците на дискотеките не разберат, че и те ще имат полза от правила и сигурност в заведенията им – ще бъдем в конфликти като този. На мен ми е болно да наричат Бургас - град с бандити и ножове. Е, няма да стане!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони