Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Художникът Живко Иванов “укротява хаоса” с изложба

Над 200 души посетиха новата изложба на художника Живко Иванов само през първия ден. Експозицията, от поредицата „ЖивКопис“, ще бъде подредена 20 дни в бургаската галерия „Неси“. В новата му експозиция картините са рисувани през 2014 г. и дори през новата година. „Има две с неизсъхнала боя, защото ги променях до последния момент“, признава Иванов.

В първия ден от изложбата той посрещаше ценителите на изкуството в продължение на седем часа.

„Искам изложбата да е празник за всички дошли да я видят. Когато излизат от салона да са по-цветни, като самите платна. Нюансите, с които съм играл този път са много повече. Получи се така без да съм го търсил като ефект. Вероятно е станало като контрапункт на сивотата, която е обградила живота“, казва Живко Иванов.

Интересен е и подборът на имена, които авторът е дал на платната си. Сред тях са „Присъница“, „Недвусмислена покана“, „Укротяване на хаоса“, „Странджанска нощ“. Две от картините са посветени на рано загиналия драматург Иван Славов. Диптихът е наречен „Зад завесата“.

„Променям се в процеса на работа. Няма случай да се събудя и да кажа, я да тръгна малко по-настрани или по друга пътека. Когато рисувам аз си играя, забавлявам се! Картината започва вече да ме води, не яз нея. Има някаква магия, наистина има тайнство, което много ми харесва. Най-хубавото е, че като работя съм откъснат от този свят! Вероятно рисуването ми помага. Това е друг мой свят, който не може да се обясни. Много пъти са ме питали, тук на тази картина къщичка ли има? Някой казва, аз не разбирам! Не е до разбирането… Слушаме класическа музика, слушаме джаз, много ни харесва, понякога не знаем какво пеят. Така трябва да се гледа и живописта, със сърцето! А не да се търси рисунъкът. Не че го отричам, защото и той въздейства, но искам да се усещат моите картини, като свобода, като музика“, уточнява авторът, който има зад гърба си около 50 самостоятелни изложби в България и зад граница.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.