"Левски" картотекира защитник

Левски“ пусна документи за картотекиране в БФС на новака Александър Александров, въпреки заплахите от „Берое“. „Сините“ подписаха за 2 години с десния защитник, но от Стара Загора веднага обявиха, че има контракт и с тях. „Зелените“ се заканиха да пуснат жалба в БФС с цел спиране правата на футболиста, който се раздели с „Черно море“ през декември.

По регламента на ФИФА щом играч има два действащи договора следва изваждане от футбола за срока на по-дългия. Следователно при валиден контракт с „Берое“ бранителят с прякор Алвеш е застрашен да не играе поне до края на 2016-а. А ако е обвързан със старозагорския клуб за по-дълъг период, и наказанието ще е по-дълго. За клубовете не се полагат санкции.

На „Герена“ не са виждали договор на Александров с „Берое“, но са спокойни и вчера представиха Александров. По неофициална информация защитникът има предварителен контракт със „зеления“ клуб. А предварителният договор не важи във футболното право. Контрактът трябва да е типов, с графи по изисквания на БФС, а такъв не е известно да имат „зелените“.

Разбира се, „Берое“ може да се жалва във футболния съюз, ФИФА или граждански съд, но „Герена“ действа все едно няма заплаха.

В „Левски“ чакат заплати за ноември, иде ред за декемврийските, но пари засега няма. Може би настана време новият управителен съвет, който взе властта от Тодор Батков, да се оправя с намирането на средства.

Станислав Ангелов, шефът на „синята школа на стадион „Раковски“, въведе подготвителни групи и за съвсем малки. В зала ще тренират и отбори от деца на 4, 5 и 6 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят