Данък се дължи за получени пари за стартиране на бизнес

Би Би Си: Адвокатът на Тръмп е получил 400 хил. долара, за да уреди тайна среща между президента на САЩ и Порошенко Майкъл Коен и Украйна отрекоха твърденията

Служител в игрална зала е ранен от маскиран мъж при опит за грабеж в Бургас

Вицепрезидентът Йотова от Велики Преслав: 24 май е най-обединяващият празник

Борисов и Заев заедно в “Сан Клементе” (ВИДЕО)

Президентът Радев: Ако искаме децата ни да растат в страна на знанието и просветата, трябва да сме непримирими към невежеството

Премиерът Борисов пристигна в Рим (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вижте подаръците за папа Франциск от премиера Борисов (СНИМКИ)

Бойко Борисов се срещна с китайския посланик Джай Хайджоу

Държавният глава Румен Радев и просветният министър Красимир Вълчев поведоха празничното шествие за 24 май в София (СНИМКИ)

Кирил и Методий създават глаголицата, Климент Охридски – кирилицата В семейството на Солунските братя се раждат общо седем момчета

Кметът Димитър Николов: Честит празник на буквите, бургазлии!

Библиотеката в Монтана получи за 24 май книги на Радичков

Как замалко да ни наложат “еУро” валута България извоюва кирилицата върху парите на Обединена Европа

Новият Civic Type R чупи рекорди Спортният модел на Honda се доказва по пистите като най-бързия сериен автомобил с предно предаване

Разстреляха четири коня в подножието на Средна гора

Четири коня са били убити в подножието на Средна гора, между пловдивските села Розовец и Бабек, а извършителите на екзекуциите все още се издирват. Този тревожен сигнал подаде в редакцията на “Труд” собственикът на животните – 63-годишният фермер Александър Шугов. “Те загинаха през декември, убиха ги”, твърди Шугов.

Той отглежда животните, които се движат свободно в планината, повече от десет години. На ден изминава по 15-20 км да ги води на паша.

“Животните ми са подложени на истински геноцид. Последният застрелян е полужив, още се мъчи, не мога да му помогна. Като направя равносметка, от 2002 г. досега са ми убити 172 коня, а за последните две години са 32. Правя си собствено разследване кой посяга на животинките, водя дневник за смъртта. Пиша на институциите жалби, но досега извършителите на екзекуциите не са открити. Смятам да запозная с тях Европа, дори съм подготвил документи”, обяснява перипетиите си Александър Шугов.

От четирите животни, убити през декември, две били бременни кобили. Конете на фермера не били регистрирани, защото нямал средства. Не получавал субсидии за тях. Отглеждал животните за работа в селското стопанство и за родео.

В Районната прокуратура в Пловдив за последните десет години са постъпили 23 жалби от Шугов, по които са правени проверки и изпращани отговори. “Ще настоявам докрай да бъдат открити извършителите на екзекуциите на животните, защото съм подал следи”, казва фермерът. “Нямаме подаден сигнал за убити четири коня през месец декември в Розовец, ако получим, ще направим проверка”, обясни Атанас Илиев от Районната прокуратура в Пловдив. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.