Александър Вучич планира да посети Косово на 9 септември

На 17 август 2018 да почерпят

„Лудогорец“ остана сам от родните клубове в Европа

ЦСКА атакува и през Трансилвания

Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

ПРАВО НА ОТГОВОР

Катар налива $15 млрд. в турската икономика

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Скандинавските авантюри на ЦСКА

Посолството на САЩ в Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на действие

20 изчезнали след срутването в Генуа (ИНФОГРАФИКА) Рим обяви извънредно положение, деблокира 5 млн. евро

Вашингтон заплашва Анкара с нови санкции, ако пастор Андрю Брънсън не бъде освободен

Нападнаха с бомби офис на италианската крайнодясна партия „Лига“

Христо Иванов се обяснява за недомислено изказване

Министърът на правосъдието Христо Иванов се опита да обясни в продължение на 2 часа вчера на Висшия съдебен съвет (ВСС) защо е заявил пред БНТ на 19 декември, че „изборът на председател на Върховния касационен съд е предрешен“. Няколко дни преди неговото изявление единият от кандидатите за поста Лозан Панов бе блъснат от кола и се отказа от конкурса, но после обяви, че се връща в надпреварата. „Защо вие, г-н Иванов, се съмнявате в обективността на избора?“, попитаха от ВСС. „Заради забавянето на процедурата“, отвърна Иванов – от септември, когато изборът за шеф на ВКС се провалил, до обявяването на нов през декември минало време.

„Бързането би означавало да има само една кандидатура“, отбеляза членът на ВСС Милка Итова. Колегата й Михаил Кожаров намекна, че „има сценарий за допълнително бламиране на ВСС“.

„Защо никой никога не спомена едно добро нещо за съвета? Съдебната власт може да се похвали с добри постижения. Кому е нужно да бъдем виновници за негативите в държавата? Имам чувството, че целта е предсрочно прекратяване на мандата на ВСС“, заяви Кожаров. Той допусна, че с искането за оставка на ВСС се цели удобен състав, който да избере председател на ВАС. „Говори се, че това може да е някой от лидерите на Реформаторския блок“, уточни Кожаров.

„Предсрочното прекратяване на мандата на ВСС ще бъде вредно и не мога да си представя как ще застана зад такова решение“, каза смутено Христо Иванов. Той получи от ВСС архивна папка за избора на предишния председател на ВКС – Лазар Груев, единствен кандидат за поста. „Ще ви е от полза да се запознаете с процедурата, за обективност и практически опит“, обърна се към него Георгиева. Иванов отвърна, че не бил начинаещ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.