Два влака едва не се сблъскаха

Два влака - от София за Бургас и от Бургас за София, за малко не се сблъскаха на гарата в бургаското градче Българево, съобщиха очевидци.

Влакът, идващ от столицата, е навлязъл при червен сигнал на гарата, счупил е стрелката и се е оказал точно срещу насрещния влак Бургас - София. Това е станало рано сутринта в четвъртък. Не се е стигнало до сблъсък само защото влакът, идващ от Бургас, е стоял на едно място, а не се е движел. Докато изтеглят влаковете от линията и ги пренасочат, се стигнало до закъснение от около 40 минути.

На таблото на гарата в Бургас било съобщено само, че влакът от София закъснява заради повреда в инфраструктурата, е написал очевидец във форума на железничарите в интернет. Понеже той се поинтересувал от ръководителите на движението на бургаската гара, те му отговорили, че повредата е скъсана контактна мрежа.

Според други участници във форума обаче инцидентът на гара Българево се е случил заради повреда в сигнализационната уредба. Защото машинистът на влака от София за Бургас твърдял, че е влязъл на гарата при зелен сигнал на семафора и е спрял, след като видял, че насреща му стои друг влак.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” и БДЖ така и не съобщиха какво точно се е случило. От БДЖ казаха, че не се е случил инцидент, за да съобщават официално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини