На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Два влака едва не се сблъскаха

Два влака – от София за Бургас и от Бургас за София, за малко не се сблъскаха на гарата в бургаското градче Българево, съобщиха очевидци.

Влакът, идващ от столицата, е навлязъл при червен сигнал на гарата, счупил е стрелката и се е оказал точно срещу насрещния влак Бургас – София. Това е станало рано сутринта в четвъртък. Не се е стигнало до сблъсък само защото влакът, идващ от Бургас, е стоял на едно място, а не се е движел. Докато изтеглят влаковете от линията и ги пренасочат, се стигнало до закъснение от около 40 минути.

На таблото на гарата в Бургас било съобщено само, че влакът от София закъснява заради повреда в инфраструктурата, е написал очевидец във форума на железничарите в интернет. Понеже той се поинтересувал от ръководителите на движението на бургаската гара, те му отговорили, че повредата е скъсана контактна мрежа.

Според други участници във форума обаче инцидентът на гара Българево се е случил заради повреда в сигнализационната уредба. Защото машинистът на влака от София за Бургас твърдял, че е влязъл на гарата при зелен сигнал на семафора и е спрял, след като видял, че насреща му стои друг влак.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” и БДЖ така и не съобщиха какво точно се е случило. От БДЖ казаха, че не се е случил инцидент, за да съобщават официално.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.