Братята Саид и Шариф са в черния списък на терористите в САЩ

Повече от 36 часа продължава преследването на двамата братя Саид и Шариф. Последните данни са, че те са се водили в черния списък на терористите, които се издирват и не могат да бъдат допускани на територията на САЩ. По данни на американското разузнаване рез 2011 г. Саид е бил обучаван в Йемен, съобщава Нова телевизия.

По последни данни те се укриват в департамента Ена. Все още, обаче, не е открита колата, с която са се придвижили дотам.

По мнението на френски психолози, те най-вероятно са много уморени и се предполага, че ще допускат грешки.

В тяхното издирване са включени и полицейски кучета, и хеликоптери. Знае се,че двамата братя са опасни и тежко въоръжени. Преминали са и военни обучение, което ги прави изключително опасни за силити за сигурност.

Адвокатът на вестника обяви, че списанието ще излезе по график – следващата сряда. Екипът на списанието в момента работи в редакцията на „Либерасион”.

Съсед, живеещ срещу редакцията, Жан Клод Диво твърди, че главният редактор на списанието е бил целта на нападението и нападателите не са знаели, че тогава има планьорка.

Това, което прави впечатление на френските граждани е посещението на Обама в посолството на Франция, и е написал в съболезнователната книга: „Да живее Франция!”

Започнал е дебатът за връщане на смъртното наказание във Франция.

В Германия се засилват тежненията от противопоставянето на заселването на мюсюлманите на тяхна територия, но във Франция малцинства не се признават, понеже всички са френски граждани.

Камарата от цветя пред редакцията на „Шарли Ебдо” продължава да расте. Цяла нощ имаше бдение, с което парижаните изразяват своята съпричастност към трагедията, разиграла се в хумористичното списание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят