Военният министър: Армията ще помогне на МВР за охраната на границата с Турция, но в рамките на закона

Българската армия и въоръжените сили ще окажат подкрепа в дейността на Министерството на вътрешните работи за охраната на българската граница. Това каза Министърът на отбраната Николай Ненчев пред БНР.

„Ще помогнем както логистично, така и с високо проходима техника, с полеви кухни ако има нужда, ще помогнем с фургони и всичко, каквото бихме могли да направим в рамките на закона”, обясни министър Ненчев. Според него армията ще окаже подкрепа само в рамките на закона, защото никога не е било добра идея да се нарушават законовите норми.

Министърът посочи, че работата по съвместното опазване на българската граница с Турция върви добре и Министерството на отбраната има един изключително добър диалог с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. „Предложението на министър Вучков да има съвместни патрули по границата беше подробно обсъждана, но нашите хора и въоръжените сили не са подготвени за това. Всички ние трябва да проявим едно разбиране, защото те са нефункционални - нямаме право да използваме оръжие на самата граница, това би могло да бъде много опасно за тях”, допълни още Ненчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Максим Николов

    Фалшива навина! След Коледна конспирация.

Още от Новини