Борисов увери Бокова, че ще я подкрепи за генерален секретар на ООН

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с генералния директор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) Ирина Бокова, която е на официално посещение в страната, съобщиха от правителствения пресцентър.

По време на разговора си г-н Борисов и г-жа Бокова още веднъж осъдиха остро нападението във Франция срещу сатиричното списание „Шарли ебдо“ като посегателство срещу свободата на словото и изразиха убеждението си, че световната общност ще работи заедно срещу заплахите пред сигурността и мира.

В рамките на срещата премиерът и генералният директор на ЮНЕСКО разговаряха за отбелязването на 70-та годишнина от създаването на Организацията, както и за ползотворното сътрудничество с България, което ще продължи и занапред. Министър-председателят посочи, че Бокова може да разчита на подкрепа от страна на правителството при кандидатура за поста генерален секретар на ООН.

Премиерът Борисов разговаря с г-жа Бокова и за редица проекти като реставрацията на базиликата „Плиска“, проучванията на комплекса Перперикон и Националния музеен комплекс. Министерският съвет ще подкрепи финансово и реставрацията и консервацията на крепостта “Трапезица”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини