Управлението на дъщерните дружества на френската компания Белведере е върнато на ръководството им

Съдия Валентин Бойкинов, избран за съдия-докладчик по делото „Белведере”, приема разглеждането му и оставя без уважение искането за отвод. Това съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд във връзка с постъпили запитвания от представителите на медиите, относно движението по търговско дело № 6907/2014.

Съдебният състав отмени наложеното с определение от 28 ноември 2014 г. на СГС по търг. дело № 6907/2014 г. лишаване на „Белведере дистрибуция” ЕООД и „Домейн Менада” ЕООД от правото да управляват и да се разпореждат с имуществото си, както и предоставянето на временния синдик Панайот Велков право да управлява и да се разпорежда с имуществото на „Белведере дистрибуция” ЕООД и „Домейн Менада” ЕООД.

Делото е изпратено незабавно на Софийски апелативен съд (САС) за произнасяне по частни жалби срещу определението на съда за налагане на привременните обезпечителни мерки по чл. 629 А от ТЗ.

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова заради откритите нарушения и пропуски по делото за несъстоятелност на две дъщерни дружества на френската компания "Белведере груп", гледано от съдия Ченалова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини