Валежи от дъжд и сняг в събота, температурите се повишават

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На места ще превали дъжд, в планините – сняг. През нощта и в ранните сутрешни часове са възможни поледици. Ще духа умерен, в Северна България и източните райони – силен запад-северозападен вятър. Ще се затопли. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, максималните, в повечето места, между 6° и 11°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд. Вятърът ще е силен от северозапад. Максимални температури 7° - 10°. Температура на морската вода е 4-5°. Вълнение на морето 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност. На места ще превали сняг. Ще духа бурен северозападен вятър. Температурите ще се повишават. Максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

В неделя денят ще започне със слънчево време. Ще бъде ветровито, като северозападният вятър временно ще отслабне и ще се смени с югозападен. Температурите ще се повишат още и максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°. След обяд от запад ще се заоблачи. През нощта срещу понеделник вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще се усили. На места ще превали, предимно сняг

В понеделник ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания, предимно от сняг. От северозапад ще нахлува студен въздух и температурите за кратко, но чувствително ще се понижат; максималните ще бъдат между 1° и 6°, в югоизточните райони до 8-9°. Още към края на деня от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. През нощта срещу вторник вятърът чувствително ще отслабне и ще се ориентира от запад.

Във вторник ще се установи слънчево време. Температурите ще започнат да се повишават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето