Years & Years са надеждата на 2015 год.

Поп триото Years & Years дочака своята година и се нареди на първо място в престижната класация на BBC Music Sound Of 2015. Британските музикални критици и блогъри старателно преслушаха изгряващите изпълнители и избраха момчетата от Лондон като най-обещаващите изпълнителни за предстоящата година. Миналата първенството беше отредено за номинирания за награда "Грами" Сам Смит, който много убедително доказа, че в класацията грешки няма. Сам записа няколко хита и продаде милиони копия от албума си. През годините сред оглавилите подреждането се включват и Адел, Ели Голдинг и Джеси Джей.

Въпреки че традиционно класацията акцентира на прохождащи музиканти, Years & Years не са непознато име за меломаните. Те създават музика заедно от 2009 г. Интересното е, че вокалистът Александър става част от бандата, след като другите го чуват да си пее под душа след един купон. Триото бързо си спечелва симпатиите на феновете с парчетата си и с клиповете, които момчетата си правят сами. Появяват се Real, Take Shelter, Desire.

"В мен бушуват много емоции", споделя Александър, "Много сме доволни и щастливи, но също така го има и страха да не се провалим".

На второ място се нареди Джеймс Бей, станал любимец на критиката на наградите "Брит". Трети остана Stormzy.

Рапърите Raury и George The Poet допълват редиците на музикантите, на които трябва да дадем по едно ухо през следващите месеци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура