Над 20 000 души пред Царевец присъстваха на кулминацията на тържествата за 110-годишнината от Независимостта

Лиляна Павлова: С постоянство и сила трябва да даваме отпор на фалшивите новини

Красимир Каракачанов: Трябва да подкрепим Унгария, защото случващото се срещу нея днес може да се случи срещу Полша или България утре Модернизацията на армията и поддръжката на старата военна техника трябва да вървят успоредно, заяви той

Агенция „Митници“ съобщи за нерегламентиран кран за точене на етилов алкохол в склад край Карнобат

Тома Биков: Даваме поредна пресконференция заради безпардонното лъготене на г-жа Нинова

Протестиращите от фабриките за алкохол край Карнобат нападнаха митнически екип

Безплатен вход за музея на Акропола през уикенда 29-30 септември

Завръщането на Джони Инглиш Роуън Аткинсън с още една шпионска пародия

Проф. Даниел Вълчев: Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и юристите не могат да се ориентират

Георге Иванов: На 30 септември няма да изляза да гласувам на референдума

Григор и Гофен загубиха като двойка на Лейвър Къп

Екатерина Захариева: България е на първо място в ЕС по дял на жени в сферата на информационните технологии

29-годишен мъж падна от строеж в Благоевград и загина

Демонстрации в Германия преди посещението на Ердоган

Николета Лозанова с луксозна колекция бельо закри Sofia Fashion Week AW 2018 (СНИМКИ) Топ коафьори на Кристиано оф Рома и двама японци показаха висша мода в прическите

Работим до 2 май, за да платим данъците

Българските граждани ще работят до 2 май, за да си платят данъците към държавата, съобщи вчера Институтът за пазарна икономика (ИПИ). Датата показва кога бюджетът ще се попълни, ако всичко изработено от хората бъде моментално изземвано в полза на хазната. Образно казано, след тази дата гражданите ще спрат да се трудят за правителството и ще започнат да работят за себе си. По света тя е известна като ден на свободата от правителството.

Тази година българите ще започнат да работят за себе си малко по-късно. През 2014 г. датата беше 30 април. Причината е, че правителството е заложило повече приходи в хазната в сравнение с миналата година.

От 2015 г. обаче ще останат още 11 дни в полза на бюджета, които ще трябва да отработим през следваща година заради заложения дефицит от 2,5 млрд. лв.
От ИПИ уточняват, че при определянето на деня на свободата от правителството вземат предвид само приходите (без помощите от ЕС) и ги съпоставят с планирания БВП.
Изчисленията показват, че българите ще изработват средно по 226 млн. лв. за един ден, като се има предвид заложеният БВП. Следователно през тази година ще са необходими 121 дни, за да изработим предвидените близо 27 млрд. лв. приходи в бюджета.
Най-много време ще е необходимо за постъпленията от ДДС – 35 дни. За акцизи ще ни трябват 19 дни, за осигуровки – 30 дни. Още 12 дни ще са необходими за подоходните данъци, 7 – за корпоративните, а близо 8 – за държавни и общински такси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.