Полицай удари с патрулка кола в Монтана, съставиха му акт

Искат постоянен арест за 20-годишен, хванат с наркотици В автомобила на младежа имало тревиста маса, реагирала на амфетамин

Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Работим до 2 май, за да платим данъците

Българските граждани ще работят до 2 май, за да си платят данъците към държавата, съобщи вчера Институтът за пазарна икономика (ИПИ). Датата показва кога бюджетът ще се попълни, ако всичко изработено от хората бъде моментално изземвано в полза на хазната. Образно казано, след тази дата гражданите ще спрат да се трудят за правителството и ще започнат да работят за себе си. По света тя е известна като ден на свободата от правителството.

Тази година българите ще започнат да работят за себе си малко по-късно. През 2014 г. датата беше 30 април. Причината е, че правителството е заложило повече приходи в хазната в сравнение с миналата година.

От 2015 г. обаче ще останат още 11 дни в полза на бюджета, които ще трябва да отработим през следваща година заради заложения дефицит от 2,5 млрд. лв.
От ИПИ уточняват, че при определянето на деня на свободата от правителството вземат предвид само приходите (без помощите от ЕС) и ги съпоставят с планирания БВП.
Изчисленията показват, че българите ще изработват средно по 226 млн. лв. за един ден, като се има предвид заложеният БВП. Следователно през тази година ще са необходими 121 дни, за да изработим предвидените близо 27 млрд. лв. приходи в бюджета.
Най-много време ще е необходимо за постъпленията от ДДС – 35 дни. За акцизи ще ни трябват 19 дни, за осигуровки – 30 дни. Още 12 дни ще са необходими за подоходните данъци, 7 – за корпоративните, а близо 8 – за държавни и общински такси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.