Котки плуват в езерото Ван Турският град се слави с майсторите на бижута

Блясъкът по устните отново е на мода Подчертайте очите с опушена очна линия

Вицепрезидентът в Македония: България ще продължи да работи за общите проекти и хората от двете страни на границата Не само да цитираме, трябва да разбираме думите на славните ни герои, отбеляза Илияна Йотова на честването в македонското село Смилево на 115 години от Илинденско-Преображенското въстание

Най-малко 10 души загинаха при нападение в ирански Кюрдистан

Млада лекарка падна от 7-ия етаж в „Люлин“ Доктор Иванова е жива, но в критично състояние - нуждае се от спешно кръводаряване

Шофьор на ТИР загина в катастрофа на АМ „Тракия“

Героят за „Левски“: Надявам се да получа шанс

Падналата от Драгалевския лифт туристка е стабилизирана

Доминик Рааб: Великобритания няма да плати нищо на ЕС без търговска сделка след Брекзит

Не е ясно дали днес ветеринарите ще бъдат допуснати да вземат повторни проби за чума от стадото в Болярово

Гори сметището на Кочериново

Днес ни очаква горещо време

Въоръжен мъж се барикадира и взе заложници в Лос Анджелис Една жена е убита в супермаркета

Какви чаркове движат мозъка на зодиите?

На 22 юли 2018 да почерпят

Работим до 2 май, за да платим данъците

Българските граждани ще работят до 2 май, за да си платят данъците към държавата, съобщи вчера Институтът за пазарна икономика (ИПИ). Датата показва кога бюджетът ще се попълни, ако всичко изработено от хората бъде моментално изземвано в полза на хазната. Образно казано, след тази дата гражданите ще спрат да се трудят за правителството и ще започнат да работят за себе си. По света тя е известна като ден на свободата от правителството.

Тази година българите ще започнат да работят за себе си малко по-късно. През 2014 г. датата беше 30 април. Причината е, че правителството е заложило повече приходи в хазната в сравнение с миналата година.

От 2015 г. обаче ще останат още 11 дни в полза на бюджета, които ще трябва да отработим през следваща година заради заложения дефицит от 2,5 млрд. лв.
От ИПИ уточняват, че при определянето на деня на свободата от правителството вземат предвид само приходите (без помощите от ЕС) и ги съпоставят с планирания БВП.
Изчисленията показват, че българите ще изработват средно по 226 млн. лв. за един ден, като се има предвид заложеният БВП. Следователно през тази година ще са необходими 121 дни, за да изработим предвидените близо 27 млрд. лв. приходи в бюджета.
Най-много време ще е необходимо за постъпленията от ДДС – 35 дни. За акцизи ще ни трябват 19 дни, за осигуровки – 30 дни. Още 12 дни ще са необходими за подоходните данъци, 7 – за корпоративните, а близо 8 – за държавни и общински такси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.