Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Работим до 2 май, за да платим данъците

Българските граждани ще работят до 2 май, за да си платят данъците към държавата, съобщи вчера Институтът за пазарна икономика (ИПИ). Датата показва кога бюджетът ще се попълни, ако всичко изработено от хората бъде моментално изземвано в полза на хазната. Образно казано, след тази дата гражданите ще спрат да се трудят за правителството и ще започнат да работят за себе си. По света тя е известна като ден на свободата от правителството.

Тази година българите ще започнат да работят за себе си малко по-късно. През 2014 г. датата беше 30 април. Причината е, че правителството е заложило повече приходи в хазната в сравнение с миналата година.

От 2015 г. обаче ще останат още 11 дни в полза на бюджета, които ще трябва да отработим през следваща година заради заложения дефицит от 2,5 млрд. лв.
От ИПИ уточняват, че при определянето на деня на свободата от правителството вземат предвид само приходите (без помощите от ЕС) и ги съпоставят с планирания БВП.
Изчисленията показват, че българите ще изработват средно по 226 млн. лв. за един ден, като се има предвид заложеният БВП. Следователно през тази година ще са необходими 121 дни, за да изработим предвидените близо 27 млрд. лв. приходи в бюджета.
Най-много време ще е необходимо за постъпленията от ДДС – 35 дни. За акцизи ще ни трябват 19 дни, за осигуровки – 30 дни. Още 12 дни ще са необходими за подоходните данъци, 7 – за корпоративните, а близо 8 – за държавни и общински такси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.