Мейуедър показа играчки за 40 милиона евро

Най-скъпоплатеният боксьор и спортист в света Флойд Мейуедър, без да си мръдне пръста, нокаутира всички почитатели на бързите и луксозните коли. Непобедимият на ринга американски шампион пусна в социалните мрежи убийствена снимка на своя автопарк. На нея 37-годишната звезда небрежно позира пред осем от най-расовите си автомобили и частния си самолет "Гълфстрийм" за 15 пътници. По груби изчисления общата стойност на тези превозни средства надхвърля 40 милиона евро.

Мейуедър харчи пари със същата бързина и замах, с която ги печели. Носителят на шампионските пояси в пет дивизии живее в екстравагантен разкош, с който обича да парадира. И арабските шейхове трудно ще се мерят по коли с него. От осемте автомобила на снимката три са "Бугати Вейрон" - всеки от тях струва над 1,5 милиона евро и развива скорост над 400 км/ч. От този модел са произведени едва 450 броя, а притежаваните от боксьора са колекционерски екземпляри - два кабриолета и едно купе с мощност 1200 конски сили. Едва ли има други собственици на повече и по-расови представители на най-благородната автомобилна фамилия "Бугати".

Другите коли на Мейуедър също не са за изхвърляне. Виждаме едно "Ламборгини Авентадор" със 700 коня, два автомобила "Ферари 458 Спайдър" (570 конски сили) и едно "Ферари 599 GTB Фиорано" (620 конски сили), както и едно "Порше 911 Турбо S" (560 конски сили). Всяка от тези машини струва около 300 000 евро, но цената явно изобщо не притеснява човека с бързите юмруци.

"Това са моите играчки, кой иска да дойде да си поиграем", шеговито написа под снимката собственикът на цялата "кавалерия" от хиляди конски сили. Негова е и крилатата фраза "Важното е да имам избор". С такива думи той обясни страстта си да колекционира не само автомобили, но и всякакви други лъскави и скъпи стоки. Боксьорът пусна снимка на "малка част" от часовниците си - виждаме 24 златни, платинени, диамантени и какви ли не екземпляри. А какво да кажем за гардероба, в който държи любимите си кецове и обувки марка "Кристиан Луботен"? Мейуедър показва кадър, под който пише: "За съжаление тук се побират само 80 чифта". Цената на всеки е няколкостотин евро.

Това са дребни пари за човек, който само с два боя през 2014 година е заработил почти 85 милиона евро (105 милиона долара), което означава, че печели по 24 305 долара на секунда. Излязъл от гетото, Мейуедър направи кариера за чудо и приказ. От 16-годишен е на ринга, като професионалист печели 47 победи от 47 мача, 26 от които с нокаут. През 2015-а той възнамерява да се откаже, след като се качи още два пъти на ринга, за да подобри абсолютния рекорд на легендарния Роки Марчиано и да се оттегли непобеден след 49 мача.

Освен с дебел портфейл и широки пръсти шампионът се слави и с голямата си уста. "Има много големи боксьори, но аз съм велик и това ме отличава от тях", надува мускули Мейуедър. Навсякъде той се движи с голям антураж и по негови думи не излиза никъде "без един милион долара кеш".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт