Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Адвокатът, който застреля съседа си: Заплаши да ме убие и да ме хвърли в реката

Адвокат Ивайло Досков, който през 2010 г. уби съседа си Иван Нешков- Катъка заради изхвърлен боклук, е бил окончателно оправдан от Върховния административен съд. Решаващо за присъдата е доказателството за неизбежна самоотбрана, което защитникът му Марин Марковски открива. Той доказва, че разстоянието между тялото и последната гилза е твърде малко, съответно е имало реална опасност за живота на клиента му.
“Видях, че комшията си изхвърля боклука в моята нива и отидох да му направя забележка. Скарахме се, зашлевих го и той си тръгна. По-късно обаче се беше върнал, заедно със свой приятел. Усетих ги интуитивно, тъй като пристъпваха съвсем тихо. Иван Нешков държеше дълга дървена тояга с голяма топка на края. Уплаших се. С такова нещо, където и да ме удари – ще ми счупи нещо” , разказа пред Нова телевизия Досков.

Нападателите му се заканили да го убият и да го хвърлят в реката. “Посегнах към пистолета, но това не ги стресна. Стрелях няколко пъти предупредително в земята и отстъпвах назад, към реката, но и това не ги спря. Когато вече нямаше къде да отстъпвам и този човек замахна да ме удари с топуза – стрелях в него”, разказа още адвокатът.

Досков пада в реката и тя го понася. Когато успява да се измъкне, се прибира в къщи и се обажда в полицията. Тогава научава, че Катъка е починал. “Оправдан съм на последна инстанция. Доказа се неизбежна самоотбрана – непосредствена заплаха за живота. В крайна сметка се е случило в собствения ми имот, посред бял ден”, завърши той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.