Федерер не остави шанс на Григор за 54 минути

Роджър Федерер не даде шанс на Григор Димитров - 6:2, 6:2 за 54 минути на корта в Бризбейн. Полуфиналът на първия за годината голям турнир от ATP веригата бе трети, и отново неуспешен опит на българина да се справи с неговия еталон в играта.

Григор не успя с първия сервис, като вкара едва 62 процента. Без това оръжие срещу Федерер няма много шансове. Ретурът на българина също не работеше (едва 17 процента), но най-неприятни бяха непредизвиканите грешки. Дали напрежението оказа влияние, не е ясно.

Но в предишните два случая, когато се изправяше на корта срещу Роджър, Димитров се противопоставяше далеч по-упорито и успешно.

Едва в 16-ия гейм от мача при 2:5 във втория сет, Григор направи битка и стигна до три точки за пробив. Но не сполучи и тогава, а швейцарецът затвори мача.

В пълен контраст бе другият полуфинал, където Милош Раонич победи с 6:7, 7:6, 7:6 Кей Нишикори след 2 часа и 33 минути страховита битка на корта. Канадецът наниза 33 аса на съперника, който отвръщаше с убийствени удари и непримиримост.

Така на финала Федерер среща Раонич в неделя рано сутринта българско време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт