Миков събра БСП във Вършец, Станишев ги вика на Боровец

Дългогодишният лидер на БСП Сергей Станишев ще организира съвместен семинар на депутатите и евродепутатите на БСП, на който да бъдат очертани приоритетите и каузите на столетницата като опозиция. На сбирката, която се очаква да се проведе на Боровец в края на месеца, ще бъде поканен и генералният секретар на оглавяваната от Станишев Партия на европейските социалисти (ПЕС) – Ахим Пост.

Самият Станишев признава, че има доста критики към столетницата, в т.ч. и към медийната политика на партията и острите междуличностни битки в нея.
От вчера ръководството на столетницата заседава във Вършец, а целта на настоящия лидер Михаил Миков е да бъдат изчистени някои вътрешнопартийни въпроси.

В същото време в софийския си офис като евродепутат Станишев спази традицията и събра журналисти на баница с късмети. “Ново късметче тази година - с колегите сговорна дружина” изтегли лидерът на ПЕС от баницата. Станишев се очертава за фаворит на върха на европейското социалистическо семейство. Конгресът за избори нов лидер на ПЕС ще се проведе през юни в Будапеща. Вчера Станишев намекна, че можело да кани хора от БСП в ръководството на ПЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика