Прогноза: България ще крепи Сеп Блатер

Сеп Блатер разчита на подкрепа от България на предстоящите избори за президент на ФИФА, пише авторитетното германско списание "Шпигел". Изданието анализира разпределението на силите, след като йорданският принц Али Бин Ал Хюсеин реши да се кандидатира за шефското кресло в световната централа. Изборният конгрес е на 29 май в Цюрих.


Блатер изглежда фаворит и смело иска пети мандат, макар че ръководената от него организация тъне в афери за корупция и съдебни дела покрай скандалните избори на Русия и Катар за домакини на мондиалите през 2018 и 2022 г.


"За големите футболни нации като Германия, Англия и Франция сегашният президент вече е неприемлив", коментира "Шпигел". Кандидатът Ал Хюсеин можел да разчита на гласовете на европейските федерации, които са настроени срещу Блатер, както и на колегите си от Азия. За водеща фигура в опозицията е сочен президентът на УЕФА - Мишел Платини, които настоява швейцарецът да бъде сменен.


В същото време Блатер си бил подсигурил от Европа гласовете на Испания, Италия, Турция, Молдова, Литва, Латвия, Словения, Русия, Норвегия, Румъния и България. И бил близо до подкрепата на още дузина федерации от Стария континент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят