Срещу 5000 долара в новия "Корвет Z06" собственикът сглобява мотора

За съжаление това го има само в Америка. "Шевролет" предлага на купувачите на "Корвет Z06" сами да участват в сглобяването на двигателя. Разбира се - под зоркото око на специализирани работници.


Акцията на "Дженеръл Мотърс" напомня на мотото на AMG - "един човек, един двигател". Всеки мотор AMG се изработва само от един техник. Високопроизводителните агрегати обаче могат да се произвеждат и от двама души. Точно на това залага "Шевролет". Това е единствената (засега) фирма, която изкушава собствениците на бързия "Корвет Z06" да се включат в процеса на създаване на автомобила. И по-точно - в монтирането на двигателя в каросерията. Желаещите трябва да си заплатят като опция, че работят по своята кола и участват в раждането на нейното 8-цилиндрово сърце. Цената на един работен ден във фабриката е фиксирана на 5000 долара.


В нея са включени специалната плочка, която се монтира върху мотора с името на собственика и снимка за спомен от професионален фотограф. Следва кратка церемония в музея на "Корвет", където купувачът получава ключовете и колата си, след като е измил ръцете си от моторното масло. Нетрадиционната услуга се предлага само за върховия "Корвет Z06" с 6,2-литров двигател V8 и мощност 660 конски сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили