Главният секретар на МВР Младен Маринов пред “Труд” за задържания за бомбата на мача: Важно е, че стигнахме до конкретен човек, за да се види лицето на злото

Веселин Маринов: Жената до мен в момента е жената на живота ми

Петър Москов: Започвам да работя за дясно консервативно обединение

Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много преди да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Наливат над 1 млн.лв в порутен мост и подкопани брегове

Над  1 млн.лв ще бъдат вложени за възстановяването на порутен мост и подкопани брегове на река Янтра между горнооряховските села Върбица и Горски Долен Тръмбеш. Това съобщи пред “Труд” кметът на Горна Оряховица инж.Добромир Добрев. Градоначалникът обясни, че в края на 2014 г. от държавната хазна са отпуснати за моста 520 000 лв. и още толкова пари за укрепването на бреговете.

Двете суми от по половин милион лева са дадени на кметството в железничарския град, което ще се заеме с реконструкцията на съоръжението и на “Напоителни системи”, които пък имат ангажимент да спрат ерозионните процеси и “изяждането” на бреговата ивица.

“Средствата вече са преведени на общината от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет след дълго чакане”, каза инж.Добрев.

 С пропадането на моста бе прекъсната връзката между Горски Долен Тръмбеш и Върбица. Най-потърпевши се оказаха децата от Горски Долен Тръмбеш. Заради блокираното движение по трасето, учениците бяха принудени да пътуват по заобиколен маршрут през село Драганово до  училището  във Върбица. Обходният път обаче удължава пътуването им с по около 40 км в едната посока.

Преминаването по моста бе невъзможно особено след като при проливни дъждове през май и юни миналата година в конструкцията му зейна огромна дупка.

От брода се откъсна цяло парче от около 1,5 метра. Устоите му пък бяха разклатени. “Пороите задълбочиха проблема, тъй като районът е свлачищен. Свлачището е от години и при всеки по-обилен валеж се активизира, като създава опасност за хората и автомобилите”, казват кметовете на засегнатите селища.

До края на януари ще бъде обявена обществената поръчка за избор на фирма, която да възстанови пропадналия мост.

“След провеждане на процедурата ще започне строителната дейност, като се надяваме тя да стартира до април. Намеренията ни са съоръжението да бъде пуснато в експлоатация за предстоящата учебна година”, подчерта инж.Добромир Добрев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.