Нидал Алгафари: Карикатурите на Шарли Ебдо са дърпали дявола за опашката

Има нещо гнило около терористичните актове в Париж. Това заяви за Нова телевизия ПР-специалистът Нидал Алгафари

"Първо казаха, че двамата терористи са викали „Ал Кайда”, после се оказа, че не е било така. После много удобно двамата терористи си забравиха личните карти в колата. Има нещо гнило в Дания. Има твърде много разминавания. Всичко изглежда много съмнително”, изтъкна Алгафари.

"Разгледах карикатурите на „Шарли Ебдо”. Те не притежават художествена стойност. Те целенасочено търсеха това да се случи. Те дърпаха дявола за опашката", допълни експертът.

Според Светлана Джамджиева, главен редактор на интернет изданието "Club Z”, целта на такъв тип атентати e да ужаси хората и засега това има ефект.

"Ако досега жертвите на терористичните атаки бяха случайни, този път персонално са екзекутирани и наказани хора за техните действия. Сега предстои опасност от автоцензура”, изтъкна тя.

Според бившия заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, в случая става дума за самоактивизирала се клетка на ислямисти в Париж и това е най-опасното.

"Това са професионално обучени млади мъже. Те бяха добре подготвени- в Йемен, Сирия и ли Ирак", изтъкна Керемедчиев.

"Аз не очаквам радикализация на българските мюсюлмани и такъв тип терор отвътре навън. Очаквам проблеми отвън навътре, и това е нарастващият имиграционен поток към България", подчерта бившият заместник-министър.

По думите му, по каналите за вкарване на бежанци в страната могат да влязат и терористи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини