Пожарът в Разлог е напълно овладян, няма опасност за жителите

Към момента пожарът е напълно овладян, няма никаква опасност за жителите и хората, намиращи се в град Разлог, както и за газопреносната мрежа, съобщи за Фокус Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград, който в момента се намира на мястото на инцидента.

Михайлов уточни, че пожарът е възникнал в 01.18 часа тази нощ. ''Става въпрос за трейлъри, автомобилни ремаркета пълни с бутилки с газ, които се запалват. Екипите на Пожарна безопасност от Разлог и Банско участват в потушаването на огъня'', уточни Михайлов. По думите му, около 03.00 часа е направен първоначален оглед на мястото с цел да се установят причините довели до пожара. ''Днес във светлата част на денонощието екипите ще направят повторен оглед за да бъде изяснена причинита за възникването на този пожар. Хубавата новина е, че няма пострадали и жертви от това събитие'', каза още областният управител на Благоевград.

„Към момента не може да се посочи каква е причината, тъй като се прави оглед и докато не приключи той и не се извършат съответните проверки, не може да се говори за причината. Причината за инцидента в Разлог ще стане ясна най-рано утре“, съобщи Георги Пармаков, директор Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението"-Благоевград.

Ако се забави газоподаването, ще обявим утрешния ден за неучебен. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев по повод взривовете на газови бутилки тази сутрин. Той обясни, че предстои оглед на място и в следобедните часове ще стане ясно, дали утрешният ден ще бъде неприсъствен.
По думите му, не се очакват нови взривове, но работата трябва да продължи внимателно: „Все пак има бутилки, които са горели, има и такива, които не са изпразнени. От „Овергаз” очакват специализирана група, която ще дойде и тя ще работи по отстраняването на деформираните бутилки. От компанията споменаха, че след огледа, имат готовност да подменят прикачената станция към мрежата и още през късния следобед и вечерта, може да се възстанови газоподаването. Зависи от това, кога ще мине огледът”. Кметът информира, че се намира в постоянна връзка с представители на „Овергаз”. Инженер Герчев уточни, че взривовете са били интензивни през първите 15-20 минути, а след охлаждането с вода, са започнали да намаляват. В резултат на взривовете има счупени прозорци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони