Започна Маршът на солидарността в памет на 17-те жертви на джихадистките атаки в Париж

Стотици хиляди са изпълнили пространството на Площада на Републиката във френската столица минути преди да се проведе "Маршът на солидарността" в памет на 17-те жертви на джихадистките атаки, които потопиха Франция в скръб.

В манифестацията ще участват близо един милион души, както и десетки ръководители и представители на много чужди държави и международни организации, начело с президента Франсоа Оланд.

На първа линия на площада са оцелелите редактори от "Шарли Ебдо", близки на загиналите карикатуристи и журналисти, разстреляни в редакцията на сатиристичното списание. "Площадът на свободата на словото" не побира множеството хора. Хиляди от тях са издигнали лозунга "Аз съм Шарли", други държат плакати "Развейте химикалките си", "Свобода на словото".

Днес Париж е столицата на света, заяви по-рано президентът на Френската република Франсоа Оланд пред членовете на правителството, събрали се в Елисейския дворец. Цялата страна ще се извиси към най-доброто, добави държавният глава по повод марша, който е в отговор на кървавите джихадистки атаки, отнели живота на 17 души във Франция и предизвикали шок в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят