Утре леко застудяване, от вторник температурите се повишават

През следващото денонощие, през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. През нощта облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и във високите полета на Западна България и Предбалкана ще завали сняг, а в Източна – дъжд, който до сутринта в много райони ще премине в сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщи "Фокус". Атмосферното налягане ще се повишава и в следобедните часове вече ще е по-високо от средното за месеца.

Около обяд валежите в Западна България ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, докато в Източна ще спре да вали едва привечер, най-късно в югоизточните райони. Температурите съществено ще се понижат: минималните сутринта ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 1° и 6°. В София минимална минус 2°, максимална около 2°. Т

На Черноморието ще е облачно със смесени валежи - от дъжд и сняг. Вятърът до обяд ще е силен от северозапад, след което ще поотслабне. Максималната температура на въздуха ще е 3-4°, на морската вода – около 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа силен и временно бурен север-северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Ще преобладава облачно време с валежи от сняг, които от запад на изток ще спират. В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат 6° и 11°, а минималните – между минус 6° и минус 1°. В сряда ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува мъгла. В четвъртък облачността временно ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще се усили вятърът от северозапад. Температурите слабо ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето