Канят Стоичков в Отбор на света

Ереван чака Христо Стоичков за мач Световен отбор - СССР на 28 март. Кавалерът на „Златната топка" има покана за шоуто в арменската столица в чест на 60-годишнината на Хорен Оганесян - легендата на местния „Арарат", обявен за футболист №1 на Армения за ХХ век.

В Отбора на света Стоичков е в листа с десетки мегазвезди от неговата тежка категория - Лотар Матеус, Франко Барези, Андрей Шевченко, Паоло Малдини, Тото Скилачи, Жан Мари Пфаф, Рууд Гулит, Збигнев Бонек, Луиш Фиго, Фабио Канаваро, Ринат Дасаев... В тима на някогашния СССР също ще блестят асове, начело със „Златната топка" Игор Беланов, Леонид Буряк, Алексей Михайличенко, Александър Чивадзе. Имащият славата на цар на решителните голове Оганесян ще играе по едно полувреме за двата тима. Французинът Мишел Идалго ще е на треньорската скамейка на Отбора на света, а анатолий Бишовец ще предвожда „Сборная".

„Ще отида само ако ми дадат да се изкажа по Радио Ереван, само там не съм говорил - пошегува се Камата от Маями. - Сериозно, имам много ангажименти в „Унивижън", но шефовете на телевизията ще разгледат поканата и надявам се да дадат зелена светлина. Няма да е в близките дни, защото още не съм се върнал от бенефиса в Хондурас. Има правила и трябва да се спазват, но се надявам да бъда част от шоуто в Ереван, където знаят как да уважават успелите и как се правят тържества".

В Сан Педро Сула пред над 20 хиляди зрители на ст. „Морасан" най-известният българин игра в бенефиса на 41-годишния Карлос Павон. Мегазвездата на Хондурас прекрати кариерата си след 101 мача и рекордните за страната 57 гола с националната фланелка. Стоичков бе в тима на „Приятелите на Павон", известен във футболния свят като Летящата сянка. Съперник беше еквадорският „Барселона" (Гуаякил).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ