Наши борци в Отбора на света

България ще има представители в Отбора на света по класическа борба за двубой срещу САЩ на 25 януари в Колорадо спрингс. Битката ще е на специално изградена арена в комплекса на местния хотел „Хилтън" като организаторите ще обявят избора си от асовете, заявили участие в силния турнир „Дейвид Шулц" .

Нашите пътуват днес към страната, в която през септември ще и първенството на планетата - в Лас Вегас (7-13 септември). С най-големи шансове за звездния тим са ликувалите със световна титла Иво Ангелов, Явор Янакиев и Елис Гури, завърнал се след 2-годишно отсъствие заради контузии. В отбора ни са още еврошампионът Александър Костадинов, Владислав Методиев, Константин Стас и Илиян Георгиев.

„Направихме отлична подготовка при супермодерни условия на олимпийската база в Тетевен - заяви старши треньора Армен Назарян. - Амбицираме тази година да защитим респектиращата класа на България в борбата. Преди двубоя с Щатите ще имаме съвместен лагер с Русия, Корея, Казахстан и домакините. Очаквам и медали на "Дейвид Шулц", който е първи етап от подготовката за битката за олимпийски визи в Лас Вегас".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт