Роналдо с чартър и Ирина на "Златната топка"

Кристиано Роналдо ще се придвижи с частен самолет от Мадрид до Цюрих за церемонията за „Златната топка“, която е довечера от 19,30 ч българско време. Полетът е насрочен за 15 ч испанско време от летище „Барахас“. И ще побере антуража на португалеца и официалните лица от „Реал“ (Мадрид). Кой плаща чартъра? Вероятно - „кралете“.

Роналдо ще пристигне с любимата си Ирина Шейк. Места в самолета ще заемат също повечето му роднини – чакат се майката Долорес, синчето Роналдо, двете сестри, брат му, братовчед.

Ще се качи и президентът на „белите“ Флорентино Перес, както и Карло Анчелоти, който е в тройката за треньор на годината.

Големият въпрос в Испания обаче е – ще бойкотира ли Лионел Меси церемонията? Хосеп Бартомеу, президентът на „Барселона“, вече обяви, че няма да се появи. Босът обоснова своето отсъствие с решение за пълно скъсване на отношенията на клуба с ФИФА. Причината – наказанието „синьо-червените“ да не правят трансфери през 2015-а заради нарушения при привличането на юноши.

Бартомеу обаче декларира, че бйкотът включва само служебни лица от „Камп ноу“. Мески няма забрана от клуба да пътува за Цюрих. Но има чудесно извинение – в неделя късно вечерта “Барса“ срещна „Атлетико“ в дерби. В подобна ситуация преди 2 години Кристиано си намери извинение да не ходи в Швейцария, след като бе ясно, че Лео печели.

Сега Роналдо е абсолютен фаворит. Напоследък обаче букмейкърите качиха на второ място Мануел Нойер. Коефициентите за германския вратар във водещите компания варират от 1 към 5 до 1 към 6. Докато Меси е на коти от 13 до 34. Лео вече 6 години поред все е първи или втори. Аржентинецът не е бил с „Бронзовата топка“ от 2007-а, когато дебютира в тройката на класацията.

За Мануел се изказаха и ред великани. „Не Кристиано, не Меси, моят фаворит е Нойер“, отсече дори великият Диего Мародона.

 

Бейл – освиркан и осъден



Гарет Бейл от „Реал“ (Мадрид) вкара велик гол от фаул при 3:0 над „Еспаньол“ в събота, но отнесе присъда „грешник“.

Още на терена Кристиано Роналдо се разсърди на Мистър 100 милиона евро, че не му подаде в чиста позиция, а стреля неуспешно. Ситуацията се разигра при 2:0 с голове на Хамес Родригес и Бейл, а 3:0 направи Начо. „Бернабеу“ освирка бурно Гарет за егоизъм. Това си е грях, особено ако жертвата е „белият“ любимец, който не успява да вкара „своето голче“...

Медии довършиха Бейл. В. „Марка“ припомни – в предишния шампионатен мач с „Валенсия“ уелсецът по подобен начин не подаде на Карим Бензема, който бе в по-изгодна ситуация. Грешката на Гарет вероятно струваше точка на „балета“, който падна с 0:1 навън. В анкета в сайта на в. „Ас“ 79,9% осъдиха Бейл. „Ако забележа егоизъм в отбора, ще се намеся“, каза треньорът Карло Анчелоти. Миротворецът дипломатично обсипа с похвали и Роналдо, и Бейл.

 

 Лео се говорел само с един от щаба

От „Барселона“ сипят благи думи в опит да потушат скандалите, но медиите бълват. Войната Лео Меси – Луис Енрике продължава да е тема на деня и вече провокира прогнози кой ще е следващият треньор...

Каталунският в.„Спорт“ определи за фаворити Франк де Бур („Аякс“) и пенсионерът Юп Хайнкес, еврошампион с „Реал“ и „Байерн“. В списъка влизали дори отказалият се през лятото от играта Карлес Пуйол и настоящият футболист Шави. Други медии споменават Юрген Клоп („Борусия“ - Дортмунд) и Мануел Пелегрини. („Манчестър Сити“), водил „Реал“.

Драмата е, че сега е трудно да се убеди авторитет в бранша да стане треньор на „Барса“. През лятото идат избори, а настоящият президент Хосеп Бартомеу няма шанс да остане. И бъдещият бос ще дойде със свои идеи, включително и за треньор.

Пеп Гуардиола („Байерн“) отрече вариант да влезе в предизборния щаб на Жоан Лапорта, който е от фаворитите. „Рано е да говоря за бъдещето, рано е и да мисля за нов договор с „Байерн“, каза треньорът, който е обвързан с баварците до юни 2016-а.

Слуховете са опасна игра и не искам да участвам в нея“, заяви Луис Енрике на пресконференцията преди снощното дерби с „Атлетико“. Но клюките пълзят. Поредната е – Меси разговаря само с един с човек от щаба. Лео не обелвал и дума на Луис Енрике от два месеца. Геният общувал само с Хуан Унсуе, треньор на вратарите. Най-зле били отношенията с кондиционния спец Рафаел Пол.

И още – Меси настоял за промени в клуба при среща на четири очи с Бартомеу. И настоявал треньорът да бъде махнат скоро. От „Барса“ потвърдиха за среща, но с пояснение - не била насаме. Присъствали още някои лица от факторите в клуба.

 

 

 


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят