Глобяват футболисти за черни ленти за Париж

Висшата лига може да глоби футболистите, които в събота сложиха черни ленти на ръкавите си в почит към жертвите от терористичните актове в Париж. На отборите не бе разрешено да го направят вкупом, а по правилника на Лигата, ако по собствено решение футболист сложи такъв символ, получава санкция. Независимо от повода - счита се за демонстрация.
Мамаду Сако от „Ливърпул" първи я наруши в ранния съботен мач срещу „Съндърланд" (1:0).

Камерите десетина пъти показаха лентата на ръката на френския бранител, като никой от останалите играчи на терена не носеше такава. По-късно Муса Сисоко, Йоан Гуфран и Реми Кабеля („Нюкасъл"), както и Бенжамин Стамбули („Тотнъм") също показаха почит с черни ленти.

Същевременно Хари Реднап, един от колоритите сред мениджърите във Висшата лига, изригна в рядко чувана критика към играчите на водения от него „Куинс Парк", загубил с 1:2 от „Бърнли" като гост.

„При първия им гол около техния нападател имаше трима наши играчи - гневеше се Реднап. - Не говорим за Лео Меси, нали? Доколкото знам, той не играе в „Бърнли"! При второто попадение топката се тупкаше между двама бранители от отбора ни, които се чудеха кой да я изчисти. Така няма да стане - борим се да не изпаднем, а подаряваме голове на съперниците."
Поражението маркира най-слабия старт на който и да е отбор в елита на Англия като гост от 50 години - 10 загуби от 10 визити за „Куинс Парк". След края капитанът Ричард Дън посегна на фен на неговия тим, който го ругаеше, наложи се помощникът на Реднап - великият Глен Ходъл, да се намеси и да спре боя.

Бъдещето на Марио Балотели засега изглежда в „Ливърпул", след като мениджърът Брендън Роджърс призна: „Нямаме много работа на януарския трансферен пазар. Нито входящи, нито изходящи сделки. Не чакайте големи новини..."

Но за Балотели има оферта от „Наполи", както и сензационно предложение за наем от азербайджанския „Интер" (Баку). Италианецът може да напусне „Ливърпул" само заради италиански тим, твърди в. „Гадзета дело спорт".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят