"Волфсбург" научи за смъртта на Маланда в самолета

Смъртта на Жуниор Маланда, халф на немския „Волфсбург", смрази не само Германия и родната му Белгия. Сеп Блатер, президентът на ФИФА, написа в социалните мрежи: „Тъжен ден за футбола."

„Братко... Не! Не може да е истина, че вече те няма", проплака в туитър Ромело Лукаку от „Евертън".

Братята Торген и Еден Азар, белгийски национали, обявиха, че ще идат на погребението на момчето. Но там странно няма да ги има съиграчите му в клуба.
Маланда загина в катастрофа на път към летището, откъдето „Волфсбург" трябваше да замине в събота вечерта за ЮАР на тренировъчен лагер. Съотборниците му точно се чудели защо младокът закъснява, а полетът наближавал... В същото време шофираната от негов приятел кола се плъзнала на мократа магистрала и излетяла встрани, ударила се в дърво и се превъртяла 8 пъти. Жуниор Маланда е починал веднага.

Полетът се отложил, но днес „Волфсбург" все пак отлита за Африка и тимът няма да е на погребението. Решението е на всички играчи, които са получили право на избор. „Те казаха, че така би искал Жуниор - да тренираме и да се готвим за сезона - съобщи Клаус Алофс, спортният директор на клуба. - Отборът е в катастрофално състояние, напълно разбит. Не знам как ще намерим сили да водим подготовка."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят