Баба Здравка от Мечка: Нападнаха ме, дадох им цялата си пенсия от 170 лева

Какво да видя? Маски… Да крия пари? Какви пари? Пенсията ми е 170 лева. Взеха ми ги, едно яке, брашно – каквото намериха. Това заяви пред Нова телевизия баба Здравка от плевенското село Мечка.

Жената е обирана за пореден път. От местни цигани, които са „стар“ контингент на полицията.

„За да ме оставят, да не ме мъчат, сама им предложих парите. Но няма да подам жалба в полицията. Не искам. Стана много, пък резултати няма. Полицията помага, но съдът…“, казва жената.

Представител на местната полиция съобщи, че двамата нападатели са установени и че се работи по изясняване на случая. „Двамата са криминално проявени, известни са на полицията. Но не можем да съобщим имената им, тъй като се води следствие“, заяви полицейският представител.

Той уверява, че се работи усърдно както по разкриването на ромските набези, но липсата на достатъчно хора затруднявала залавянето на престъпниците. „Е, как ще ги заловят. Като разберат, че има полиция в единия край на селото, те отиват да плячкосват в другия“, не вярва баба Здравка.

Тя не е единствената, пострадала от наглостта на местните крадци. Хората непрекъснато се жалват, че са обирани. Апашите обаче продължават да безчинстват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини