Смартфоните и таблетите състаряват кожата

Мнозина обвиняват смартфоните и таблетите, че разрушават семейния живот, че нарушават съня и предизвикват лоша стойка. Британски дерматолози сега обявиха, че те причиняват и преждевременно състаряване, съобщи в. "Дейли телеграф".

От непрекъснатото навеждане към екрана кожата на врата и долната част на лицето се отпуска. Така се получават дълбоки бръчки по шията и характерното за възрастните провисване на кожата.

"Проблемът с бръчките и отпускането на кожата и мускулите под челюстта преди започваше в края на средната възраст. От 10 години обаче това става проблем на по-млади жени" - каза дерматологът д-р Кристофър Роуланд Пейн.

Така вместо да се безпокоят за Т-зоната на лицето, загрижените за свежия си вид вече трябва да обръщат повече внимание на долната му част, гърлото и деколтето.

Бръчките, предизвиквани от смартфоните и таблетите, са характерни за хората от 18 до 39 години, които имат средно по три електронни устройства и се навеждат над екрана до 150 пъти на ден. Това ускорява ефекта на гравитацията и засилва естественото намаляване на еластичността на кожата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии