Радан Кънев: Местните избори може да забавят реформите

Предстоящият парламентарен сезон е най-важния за страната от поне едно десетилетие, заради реформите, които предстоят. Това заяви във Варна съпредседателят на парламентарната група на Реформаторският блок (РБ) и лидер на ДСБ Радан Кънев. Той анонсира, че се очаква до лятото да има пакет от закони свързани със съдебната реформа. До края на март пък се очаква да се предложи цялостна стратегия за развитие на пенсионната система. До средата на годината трябва да бъдат гласувани реформи в здравеопазването, средното и висшето образование.

Радан Кънев бе категоричен, че предстоящите местни избори могат сериозно да забавят реформите. В тази връзка РБ ще направи всичко възможно най-важните промени да бъдат прокарани до средата на тази година. От друга страна, според Кънев, бързите реформи биха помогнали на партиите от коалицията за местния вот, ако преди него избирателите видят воля за промяна.

Съпредседателят на РБ допълни, че очаква негативен доклад за България от страна на ЕК, заради състоянието на съдебната система. Кънев допусна, че страната ни може да бъде разделена от Румъния по отношение на влизането в Шенгенското пространство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика